top of page
180705_esk_0041.jpg

MED SPRÅKET SOM VERKTYG

Efter tjugo år i tidningsbranschen har jag tagit steget vidare och driver i dag mitt eget företag Alfred Media. Jag jobbar med det jag gillar allra mest – att skriva texter och producera högklassigt innehåll till olika kanaler. Jag tror på korrekta texter med det lilla extra. På texter som fångar läsaren och som lyckas berätta en historia.

Jag brinner också för form och det bästa jobbet är ett uppdrag där jag får kombinera min känsla för innehåll med en tilltalande grafisk layout – oavsett om det gäller en förenings-tidning, en reportagebok, en affisch eller en företagsblogg. Jag levererar i tid, att hålla en deadline är viktigt för mig. Jag är noggrann och kreativ och bollar gärna idéer med dig. För jag vill gärna berätta även din historia!

MEN ALFRED DÅ, VEM ÄR HAN?

 

Alfred var min farfar. Han var mannen som namngav det hemman där jag och min familj bor och som vi nu förvaltar. Åkrarna utanför vårt hus och skogen som ofta syns på mina bilder är en del av Alfredas.

En del av mitt arv.

Alfred föddes på Finholm den 26 maj 1906, i den röda gården som sägs ha varit en av Österbottens längsta gårdar. Han var familjens andra barn. Storasyster Zaida var fyra år när han föddes och de kom att få ytterligare fyra bröder. Alfred var en företagsam man, både på familjens hemman och inom politiken. Tyvärr dog han ung och jag fick aldrig chansen att få träffa och lära känna honom. Men de som gjorde det berättar om en generös och principfast man, en redig karl som stod med båda fötterna på jorden.

Min pappa förde arvet vidare och nu är det min tur. När det gäller skog och mark har jag mycket kvar att lära, men jag låter Alfred leva vidare på mitt sätt – genom att låta honom vara en symbol för mitt brinnande intresse för att berätta en bra historia. Och göra det snyggt.

bottom of page